srijeda, 10. studenoga 2010.

Osnivanje udruge podopolagača

Već niz godina govori se o rascjepkanosti ponude podopolagača te je u više navrata pokretana inicijativa za osnivanje udruženja kako bi se zajedničkim djelovanjem došlo do povećanja obima poslova i kvalitetnijeg nastupa na tržištu. Osnivačka skupština Udruženja podopolagača održala se 28. srpnja na Zagrebačkom velesajmu, a za predsjednika je izabran Ivo Miličić iz tvrtke Arkada. Podopolagači su važan segment završnih radova u graditeljstvu, a u posljednje vrijeme zbog naglog smanjenja graditeljske aktivnosti našli su se na udaru investitora koji često i bezrazložno reklamiraju izvršne radove. Najveći problem uočava se kod tisuća neprodanih stanova koji nisu odgovarajuće ventilirani pa će u njima tijekom nadolazećeg jesenskog i zimskog perioda nastati mikroklimatske promjene koje mogu dovesti do pojave značajnih promjena kod drvenog parketa, a što će ugroziti poslovanje podopolagača koji su izdali garancije na parket, a nisu pravno niti strukovno zaštićeni prema snažnijem graditeljskom lobiju. Generalno gledajući, kroz udruženje će se raditi na standardizaciji usluga, uvođenju certifikata, standardizaciji cijena, edukaciji osoblja te drugim pitanjima vezanim uz poslovanje ove struke. Istaknuta je potreba za boljom suradnjom sa hrvatskim proizvođačima parketa te je naveden problem cijena po kojima proizvođači parketa rade s podopolačima. Podopolagači trebaju dobiti niže cijene u odnosu na krajnje kupce, te traže standardizaciju i izradu minimalnog cjenika parketa na domaćem tržištu. Osobito je naglašena činjenica da bi se VPC i MPC morale razlikovati ne samo po iznosu PDV-a, nego i po različitoj marži što bi trebalo dovesti do transparentnijeg i uspješnijeg poslovanja.

ponedjeljak, 8. studenoga 2010.

PARKET PPS-Galeković

PPS Galeković vodeći je proizvođač masivnih podova i parketa u Hrvatskoj, te godišnje proizvede preko 750000m2 podova i parketa, i prerađuje preko 40000m3 trupaca. Naših 200 zaposlenih djelatnika, utjelovljuju preko 52. godine iskustva u obradi drva, te zajedničkim zalaganjem održavamo tradiciju obrade najboljeg slavonskog hrastovog, bukovog i jasenovog drva. Kao potvrdu kvalitete naših proizvoda dobili smo FSC Chain-of-Custody certifikat, te smo ponosni vlasnici ISO 9001:2000.

PPS Galeković je orijentirana izvozu koji čini 65% ukupnog prometa, te svoje proizvode plasira pretežno na tržišta zapadne Europe.

Globalizacija i europska orijentacija imperativi su i kod svih novih proizvodnih programa. Stalnim praćenjem tehničkih dostignuća, modernizacijom pogona i usavršavanjem kvalitete pratimo sve svjetske tehnološke i modne trendove.

PPS Galeković i PPS Majur su jedna od vodećih poduzeća u Hrvatskoj koje se bave proizvodnjom gotovih proizvoda, te bilježe konstantan rast već duži niz godina. Samim tim rastom, raste i ponuda radnih mjesta u našim proizvodnjama. S posebnim ponosom ističemo našu inicijativu za otvaranje drvne strukovne škole u Hrvatskoj Kostajnici, gdje mladi naraštaji imaju priliku steći potrebna teoretska znanja kroz školu, te praktična iskustva kroz stručnu praksu u našim tvornicama parketa.

PARKETI TROSLOJNI HRAST